Stichting Ronald McDonald Huis

Een ziek kind kán niet zonder zijn ouders. Als je kind ziek is, wil je als ouders zo dicht mogelijk in de buurt zijn. En als het een handicap heeft, wil je dat het zoveel mogelijk dezelfde dingen kan doen als zijn of haar leeftijdgenootjes. Al ruim dertig jaar helpt het Ronald McDonald Kinderfonds zieke of gehandicapte kinderen en hun familie.

Dankzij vijftien Ronald McDonald Huizen in Nederland hebben zieke kinderen hun ouders altijd in de buurt. Een veilig idee voor ouder én kind. Deze Huizen staan bij alle academische ziekenhuizen, een aantal streekziekenhuizen met een bovenregionale functie, bij een revalidatiecentrum en een jeugdpsychiatrische instelling. Jaarlijks maken de Ronald McDonald Huizen 63.275 overnachtingen voor 5.120 gezinnen mogelijk.

In negen Ronald McDonald Huiskamers, die in het ziekenhuis gevestigd zijn, komen gezinnen tot rust in een huiselijke omgeving. Gehandicapte kinderen willen ook op vakantie. Onbeperkt vakantie vieren is mogelijk in de vier aangepaste Ronald McDonald vakantieverblijven.

Ronald McDonald Huizen en Vakantielocaties krijgen geen overheidssteun en zijn volledig afhankelijk van giften, donaties en de inzet van vrijwilligers.

Klik hier voor meer informatie.